ODTH NV behaalde vorige maand de certificering voor de norm ISO14001:2015

Met trots kunnen we aankondigen dat ODTH NV afgelopen maand de certificering voor de norm ISO14001:2015 heeft behaald. De logistieke sites in Willebroek en Rumst slaagden allebei ‘met onderscheiding’, zonder enige non-conformiteit.


In 2015 lanceerde de International Organization for Standardization (ISO) deze nieuwe versie van ISO 14001. De norm legt de nodige vereisten vast voor een efficiënt milieumanagementsysteem. De nieuwe versie speelt in op de wijzigende marktomstandigheden, waarbij ondernemingen steeds meer de behoefte hebben om zowel interne als externe factoren te gaan monitoren en beheersen. Er wordt niet enkel meer gekeken naar de interne organisatie, maar ook naar de bredere werking van de onderneming met al haar stakeholders.


De nieuwe norm past ook perfect bij de visie van ODTH: het vereist een sterke betrokkenheid van de gehele organisatie en focust op planning en het vooruitkijken naar mogelijkheden en kansen. Voor ODTH is het een evidentie dat dit alles gebeurt met respect voor het leefmilieu.